2015-12-04 15:47:39• hírek • Szatmár.ro

Ideiglenes parkoló lesz a Nyári Színház helyén

A régi városközpont körforgalmának lezárása kapcsán tartottak sajtótájékoztatót.

Mint azt már megírtuk: vasárnaptól közel egy hónapon át le lesz zárva a régi városközpont főterének egy része. A körforgalom a Villanyóra és az Aurora hotel közötti szakaszon (a Korzón) lesz lezárva, illetve a Székesegyház és az Eötvös (Al. I. Cuza Voda) utca között. Ez azt jelenti, hogy a Református Gimnáziumnál található kereszteződésből tovább lehet majd hajtani a Kazinczy utcán a városközpont felé és szabad lesz az út az Unicarmig, onnan pedig a Mondiala készruhagyár és az Eötvös utca felé is lehet majd fordulni. A Sugárútról a Villanyórához érkezőknek is lehetőségük lesz az Széchenyi (1918 December 1) utca felé folytatni az útjukat.

Az emiatt elvesztett parkolóhelyeket a polgármesteri hivatal igyekszik pótolni. Már jó ideje szó van arról, hogy egy parkolót hoznak létre a Nyári Színház egykori helyén. Most ideiglenesen meg is nyitna a parkoló, bár a következő napokban még a terület letisztításán dolgoznak.

"Olyan száz autó befogadására lesz alkalmas a parkoló egyelőre. Nem lesznek felfestve a parkolóhelyek, de a helyi rendőrség munkatársai ott lesznek és segítenek a parkolóhelyek elfoglalásában. A Poliklinika irányából lehet majd behajtani, gyalogosan pedig akár a főtér irányába is el lehet majd hagyni. A következő napokra kedvező időjárást jósolnak, remélem hamarosan kinyithat a parkoló" - mondta Dan Babut városmenedzser.

A pénteken megtartott sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy az útlezárások miatt változni fog néhány Transurban-busz útvonala is. Erről a tömegközlekedésért felelős válllalat is kiadott egy illusztrált közleményt. Ez a vállalat Facebook oldalán érhető el.

Kattints a nagyobb méretért

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: